dilluns, 7 de juny del 2010
Activitats per treballar Europa a l'escola
Auca Europea
Breus apunts sobre el Parlament Europeu
dilluns, 10 de maig del 2010
Parlament Europeu
diumenge, 9 de maig del 2010
Feliç dia d'Europa
"La pau mundial només pot salvaguardar-se mitjançant esforços creadors proporcionats als perills que l'amenacen. Amb la posada en comú de les produccions de base i la creació d'una Alta Autoritat, les decisions de la qual vinculin a França, Alemanya i els països que s'hi adhereixin, aquesta proposta establirà els ciments concrets d'una federació europea indispensable per al manteniment de la pau."
dissabte, 8 de maig del 2010
Ajudant Comenius
divendres, 7 de maig del 2010
Zinneke Parade
La Zinneke Parade és una gran desfilada popular, símbol de la diversitat cultural de Brusel·les, on al voltant del 30% dels seus habitants són estrangers. La Zinneke és l'expresió artística dels ciutadans de la capital europea, que proclamen el seu orgull de conviure i formar part d'una barreja de cultures.
Cada dos anys, personatges fantàstics invaeixen el centre de la ciutat procedents de diversos municipis. Aquesta exhibició va néixer al 2000 en el marc de les activitats de Brusel·les com a capital cultural Europea. Des d'aleshores es continua fent cada dos anys, de manera que aquest 2010 torna a realitzar-se.
Sabeu quin dia es podrà veure aquest espectacle?
El 22 de Maig de 2010!!
Aquí us deixo una web on es mostren algunes fotografies de la Zinneke Parade del 2006.
A més a més, us passo també l'enllaç on es pot veure el recorregut de la comparsa.
dimecres, 5 de maig del 2010
Comentari a un bloc
dimarts, 27 d’abril del 2010
eTwinning, un espai de contacte.
dilluns, 26 d’abril del 2010
Invenció de Lema i Símbol
Què és la UE?
dijous, 22 d’abril del 2010
Unió Europea: aspectes rellevants
- La UE està formada per 2 institucions : el Parlament Europeu (format per diputats elegits pels ciutadans dels diversos països) i la Comissió Europea (formada per 27 comissaris, un de cada país, elegits pels governs dels estats membres).
- Les decisions principals les prenen els caps d’estat o de govern de cada país, reunits quatre vegades l’any a la Cimera del Consell Europeu. Si el tema a tractar és concret es reuneixen els ministres corresponents en un Consell de Ministres de la UE. Un cop presentada la directiva, la Comissió Europea i el Parlament l’han d’aprovar o fer les modificacions necessàries. Posteriorment, tots els països han d’adaptar la seva normativa per complir aquesta, i la Comissió Europea s’encarrega de vetllar que això es fàcil.
- Les decisions s’han de prendre per unanimitat, cosa que dificulta el procés. Per això amb el nu tractat que entrarà en vigor al 2014 es fa una redistribució del poder, on els països disposaran d’un nombre de vots segons els habitants. A més a més, el president del consell Europeu tindrà el càrrec durant 2 anys i mig i serà triat per prestigi.
- Dins els països de la UE hi ha un mercat únic, sense aranzels interiorment però si amb els països estrangers. Aquest mercat únic requereix el lliure moviment de béns i persones, i per això al 1985 es va aplicar el Tractat Schengen, on es suprimien els controls duaners. Però obrir les fronteres interiors implica enfortir les exteriors.
- La UE dóna ajuda humanitària i ajuda en el desenvolupament. A més a més, ha aconseguit la pau i la democràcia, requisits per poder entrar a la UE. A més a més, s’esforça molt en promulgar lleis d’igualtat i sostenibilitat.
dimecres, 21 d’abril del 2010
Fons estructurals
- La primera és el cofinançament, per part del fons de Cohesió de la Unió Europea, d'un tram de la línia d'alta velocitat que enllaça Madrid-Saragossa-Barcelona-Frontera francesa. L'objectiu és reduir les disparitats socials i econòmiques entre els ciutadans de la Unió Europea.
- La segona no és una obra sinó una ruta electrònica per la fortalesa d'Hostalric, que ha estat cofinançada per el Fons de Desenvolupament Regional.
- La tercera és una la creació d'una xarxa de regadiu agrícola amb aigües residuals de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Blanes, cofinançada pel FEOGA.
Tècnica: grup d'experts.
Desxifrem els jeroglífics!
Quina de països!
Mapes Interactius
- Hungria: ha d'anar amb "o"
- Holanda: s'anomenen Països Baixos
- Bòsnia: correctament cal dir Bòsnia Herzegovina
divendres, 16 d’abril del 2010
Caos aeri europeu per l'erupció d'un volcà.
diumenge, 7 de març del 2010
Tetris d'Europa
- En el nivell fàcil els països baixen amb el nom i tal i com han d'anar col·locats respecte a forma que tenen.
- En el nivell mitjà els països baixen amb el nom però no amb la seva forma, de manera que cal girar-los amb les fletxes de dalt i de baix, situades a la part dreta del teclat dels ordinadors.
- Finalment, en el nivell difícil els països baixen sense nom i no baixen amb la seva forma, així que cal girar-los de la manera que hem explicat enteriorment.